UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Парижі може з'явитися вежа з вертикальними садами

Вежа буде оповита двома тисячами дерев.

Архітектор Стефано Боері представив проект дерев'яної житлової вежі для Парижа, оповитої тисячами дерев і рослин.

Житлові башти з вертикальними садами Боері вже будуються в Швейцарії і Мілані, а на початку року його фірма оголосила про плани створення повномасштабного Лісового міста в горах Південного Китаю. Цей проект включатиме в себе майже мільйон рослин, які, як очікується, будуть поглинати щорічно 10 тисяч тонн вуглекислого газу і 57 тонн забруднюючих речовин, при цьому щорічно виробляючи 900 тонн кисню.

Нещодавно анонсований проект Forêt Blanche не націлений на такий високий рівень, проте все одно буде боротися із забрудненням і зникненням міського біорізноманіття в східному передмісті Парижа. Повністю дерев'яна вежа підніметься на висоту 52 метрів і включить в себе як офіси та комерційні приміщення на нижніх поверхах, так і житлові квартири - на верхніх.

За словами архітектора, зелена зона буде еквівалентна одному гектару лісу, що у 10 разів більше площі самої будівлі, яку займають дерева.

Раніше вчені з Бермінгемського університету представили знімок "нано-сніговика" з атомів платини на підкладці з оксиду титану.