UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ПАР показали модель надзвукового електролітака

Інженери розраховують, що він за 3 години зможе долетіти з Лондона в Нью-Йорк.

Стартап LEAP Aerospace з Південної Африки збирає новий надзвуковий електролітак вертикального зльоту і посадки E-VTOL з нульовим викидом вуглецю, повідомляє New Atlas.

Конструктори заявляють, що літак буде літати зі швидкістю у 2400 км/год, і здійснювати м'яку посадку навіть при відмові двигунів.

LEAP (Limitless Earth Advancement Program) - це абревіатура, яка розшифровується як програма безмежного поліпшення Землі. Розробники вперше представили спроєктовані зображення авіалайнера.

Читайте також: Китайська космічна компанія успішно посадила ракету Nebula-M

Він буде розрахований на 65-88 місць з дельтоподібними крилами. Довжина корпусу такого літака буде 62,4 метра. Творці хочуть зробити так, щоб надзвуковий літак літав практично на космічній висоті у 18 кілометрів.

У компанії також хочуть зробити спеціальну систему безпечної посадки. У разі екстреної ситуації, наприклад, повної відмови двигунів літак E-VTOL зможе приземлитися. Крім того, компанія LEAP хоче мінімізувати удар при переході на надзвукову швидкість і зробити його набагато тихішим за вертоліт.

Перший комерційний рейс запланований на 2029 рік.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Нагадаємо, що NASA успішно запустило вертоліт на Марсі. Вертоліт Ingenuity піднявся на висоту трьох метрів над поверхнею Червоної планети.