UA / RU
Підтримати ZN.ua

У небі над Австралією згоріла російська ракета-носій

Спочатку подію прийняли за метеорит.

Увечері 7 серпня у небі над Мельбурном в Австралії з'явився загадковий промінь світла. Тепер Австралійське космічне агентство заявило про те, що це були частини російської ракети-носія, які ввійшли в атмосферу Землі, повідомляє The Guardian.

Промінь світла було видно протягом хвилини, а потім він розлетівся на уламки, які також були добре видно. При цьому загадкове явище спостерігали також жителі міста за дві години їзди від Мельбурна.

Читайте також: Вчені розповіли, чим насправді є загадковий космічний об'єкт

Експерти одразу припустили, що це був слід від космічного сміття, яке згоріло в атмосфері. Австралійське космічне агентство у вівторок підтвердило, що космічне сміття, «ймовірно», було залишками російської ракети «Союз», запущеної з космодрому Плесецьк на північ від Москви у понеділок увечері, яка вивела на орбіту новий глобальний навігаційний супутник.

За словами доцента Еліс Горман із Університету Фліндерса, ракета важить 105 тонн, а її довжина становить 25 метрів. Вона додала, що після того, як ракета витратила паливо, вона була на «надзвичайно великій висоті».

У космічному агентстві Австралії зазначили, що уламки ракети мали впасти в океан біля узбережжя Тасманії. Разом з тим, там продовжують відстежувати можливі сліди уламків, що залишилися.

За словами вчених, світло, яке з'явилося під час згоряння фрагментів, вказувало на те, що в атмосферу увійшов об'єкт, що складається з пластмаси чи металу. Якби це був метеорит, слід був би зеленим чи синім. Крім того, спалах від падіння метеориту, як правило, триває набагато менше.

Нагадаємо, у середині липня на одному з австралійських пляжів виявили загадковий об'єкт. Він виявився фрагментом індійської ракети-носія.