UA / RU
Підтримати ZN.ua

У космосі пролунає послання Папи Римського про мир

Його можна буде почути і на землі по радіо, коли супутник з посланням буде десь "над головою".

У космос планують відправити спеціальну нанокнігу, в якій є світлини та промова Папи Римського Франциска про мир та коронавірус, вже 10 червня цього року, повідомляє італійська ANSA.

Запис Папи Римського буде нести супутник Spei Satelles, або «Охоронець надії». На орбіту на висоті 525 км його виведе ракета SpaceX Falcon 9, яку буде запущено з бази космічних сил Ванденберг в американському штаті Каліфорнія. Відомо, що уривки тексту будуть транслюватися з носія на Землю по радіо.

Супутник – розміром приблизно з американський футбольний м’яч – розмістить «нанокнижкову» версію книги Папи Франциска «Чому ви боїтеся? У вас немає віри?». Нанокнига була створена Політехнічним університетом Турину, розміром приблизно з кінчик ручки, і її можна читати лише за допомогою передових нанотехнологічних пристроїв для читання. Тим не менш, будь-хто, хто має аматорське радіо в діапазоні УВЧ, може прийняти трансляцію випромінював із супутника на частоті 437,5 МГц, щоб почути уривки з книги Папи, коли він пролітає над головою.

Читайте також: SpaceX показала відео з Землею з космосу

Нанокнигу помістять на борт 30-сантиметрового супутника Cubesat, який залишатиметься на орбіті щонайменше шість місяців.

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск, який раніше анонсував свій візит до Угорщини, заявив — він готовий приїхати в Україну, але за умови, якщо він також відвідає Москву. Повідомлялося, що Папа Римський хотів поговорити з президентом РФ, та глава МЗС Сєргєй Лавров відмовив Папі у зустрічі з Путіним.