UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Китаї показали прототип найшвидшого маглева у світі

Потяг буде курсувати на швидкості 600 кілометрів на годину.

Китайська корпорація CRRC показала прототип потяга на магнітній подушці, який стане найшвидшим маглевом у світі. Як повідомляє N+1, потяг буде курсувати на швидкості 600 кілометрів на годину.

Наголошується, що маглеви є найшвидшими потягами у світі. Вони утримуються над дорогою, управляються і рухаються за допомогою електромагнітного поля. При цьому, під час руху такі потяги не торкаються шляху, а єдиною силою, яка викликає їхнє гальмування, може бути аеродинамічний опір.

Прототип нового маглева CRRC зібрала на підприємстві в Циндао. Найближчим часом розробники планують провести випробування потяга. Штатна експлуатація нового маглева, як очікується, почнеться в 2021 році. Технічні подробиці про китайський потяг на магнітній подушці не уточнюються.

У 2018 році в Німеччині почав курсувати потяг на водневому паливі. На даху потяга встановлена цистерна з водневим паливом і паливний елемент. Він перетворює енергію водню на електричний струм. Потяг здатний розвивати швидкість до 140 кілометрів на годину, на одному заряді він може проїхати тисячу кілометрів.