UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Японії створили телеекран, який імітує смаки їжі

Пристрій може стати корисним для навчання сомельє та кухарів.    

Професор Хомей Міясіта з Університету Мейдзі розробив прототип телевізійного екрану, який може імітувати смаки їжі, що є ще одним кроком до створення мультисенсорного перегляду, повідомляє Reuters.

Пристрій під назвою Taste the TV (TTTV) використовує карусель з 10 балончиків з ароматизаторами, які розпорошуються в комбінації для створення смаку конкретної їжі. Потім зразок смаку прокочується на гігієнічній плівці плоским екраном телевізора, щоб глядач міг його спробувати.

За словами Міясити, в епоху COVID-19 подібна технологія може покращити способи взаємодії людей із зовнішнім світом.

"Мета полягає в тому, щоб зробити можливим для людей спробувати їжу в ресторані на іншому кінці світу, залишаючись вдома", - сказав він.

Міясіта працює з командою з приблизно 30 студентів, які раніше створили інші пристрої, пов'язаних зі смаком, включно з виделкою, яка робить смак їжі більш насиченим. За його словами, прототип TTTV він створював сам протягом минулого року, а комерційна версія коштуватиме близько 875 доларів.

Читайте також: Створено автономну 140-метрову гнучку батарею, яку можна вплітати в одяг

Пристрій можна застосовувати для дистанційного навчання сомельє та кухарів, а також дегустаційних ігор та вікторин.

Міясіта також веде переговори з компаніями про використання його технології розпилення для, наприклад, надання смаку піци або шоколаду шматочку підсмаженого хліба.