UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Червоному морі виявлені невідомі науці істоти, що світяться

Поліпи, що флюоресціюють, живуть на раковинах молюсків.

Міжнародна команда біологів виявила новий вид поліпів, що флюоресціюють, які мешкають на раковинах молюсків. Результати досліджень вчених були опубліковані в журналі PLoS ONE.

Біологи за допомогою спеціального освітлення в ультрафіолетовому спектрі з жовтими світлофільтрами розглядали мешканців коралових рифів архіпелагу Фарасан (Саудівська Аравія, південь Червоного моря). В результаті дослідники виявили "флуоресціюючі ліхтарики", при найближчому розгляді схожі на гідр з шкільного підручника з біології.

Виявлений біологами новий вид утворює колонії, які прикрашають гірляндами запалених вогників раковини мініатюрних черевоногих молюсків Nassarius margaritifer. Ці молюски днем зариваються в пісок, а вночі виповзають на поверхню дна для полювання на інших безхребетних.

Раніше вчені з'ясували, що деякі медузи перетворилися на одноклітинних паразитів. Випадок став безпрецедентним прикладом еволюції в бік спрощення з великої тварини в мікроскопічного паразита. Він змусив вчених переглянути свої уявлення про світ тварин.