UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Британії обладнання для передачі Wi-Fi вбудували в тротуар

Пілотний проект запущений в центральній частині міста Чешам

Британська телекомунікаційна компанія Virgin Media запустила в місті Чешам пілотний проект безкоштовного доступу до інтернету через Wi-Fi за допомогою обладнання, що вбудовується прямо в тротуар.

В рамках проекту компанія встановить обладнання, яке забезпечує доступ до безкоштовного інтернету через Wi-Fi на вулицях і автобусних зупинках у центральній частині міста та міському парку. Особливо серед використаного обладнання компанія виділяє "Розумну плитку", яка представляє собою стійку до навантажень і осадів плиту, яку вбудовують в тротуар і підключають до мережі по оптоволоконному каналу.

Читайте також: Американські спецслужби навчилися "бачити" крізь стіни за допомогою Wi-Fi

Доступ до бездротової мережі користувач може отримати через компанії додаток для платформи Android. Про можливості підключення пристроїв під управлінням інших операційних систем нічого не повідомляється. Virgin Media планує розвивати проект і розширювати покриття мережі на 60 відсотків у рік.

Раніше повідомлялося про те, що Google представив "розумний" Wi-Fi роутер, OnHub, розроблений у партнерстві з TP-LINK. Роутер проводить моніторинг мереж і автоматично підключається до каналу з найбільшою швидкістю з'єднання, що дозволяє йому надавати безперебійний доступ до інтернету.