UA / RU
Підтримати ZN.ua

Twitter заблокував Трампа, але той не засмутився, а створив соцмережу-аналог

Щоправда, досі не зрозуміло, яке його місце у винайденні цього застосунку. 

Команда колишнього президента США Дональда Трампа після того, як його заблокували у Twitter створила дуже схожу соцмережу. Бета-версія Gettr доступна вже з 1 липня, інформує Politico.

Вже 4 липня, на день Незалежності США, буде офіційний старт застосунку.

У Gettr буде можливість писати повідомлення зі 777 символів, додавати відео, тривалість яких понад 3 хвилини, а також вести прямі трансляції. Також користувачі матимуть можливість робити перерепости з Twitter.

"Нова соцмережа покликана захищати свободу слова, пропагувати здоровий глузд, боротися з монополізмом соціальних мереж і створити справжній ринок ідей", - повідомляє ЗМІ.

Очільником платформи став колишній спікер Трампа Джейсон Міллер. До проекту долучився також його ексдиректор комунікацій під час передвиборчої кампанії Тім Мерто. 

Наразі незрозуміло, яке саме відношення до цієї соцмережі має безпосередньо Трамп. 

Читайте також: Дональд Трамп посів 41 місце у рейтингу президентів США

Раніше Twitter оголосив про рішення безстроково заморозити особистий акаунт експрезидента США Дональда Трампа, так як вважав його публікації здатними спровокувати насильство.

Пояснюється, що таке рішення продиктоване "ризиком подальшого підбурювання до насильства".

Раніше ряд інших американських соцмереж прийняв схожі рішення. Невдоволення викликали недавні публікації Трампа, в яких він побічно закликав демонстрантів до насильницьких дій на нещодавній акції протесту у Вашингтоні.