UA / RU
Підтримати ZN.ua

Twitter видалив понад 50 тисяч публікацій про війну в Україні через недостовірність

Відео старих конфліктів видавали за те, що відбувається у нашій країні.

Сервіс мікроблогів Twitter заявив про те, що з початку війни в Україні відзначив як недостовірні або видалив понад 50 тисяч публікацій. У блозі сервісу наголошується, що з початку російського вторгнення до нашої країни збільшилася кількість контенту, який використовувався у хибному чи неточному контексті.

Читайте також: Foreign Policy: Війна в Україні ставить хрест на ядерному роззброєнні

Наприклад, старі відео конфліктів публікувалися як те, що відбувається в Україні. З початку війни було видалено 75 тисяч акаунтів за порушення політики щодо спаму та маніпуляцій.

«За допомогою цих профілів було виконано чимало спроб маніпуляцій у сервісі, зокрема, фінансово мотивованої та обумовленої обставинами розсилки спаму. Зараз ми не вважаємо, що вони становлять певну координовану кампанію, пов'язану з урядовим суб'єктом», - заявили в Twitter.

У Twitter також зазначили, що вже додали попередження про те, що контент створено російським державним ЗМІ, до 61 тисячі публікацій. Крім того, сервіс починає означати пости, створені білоруськими державними ЗМІ, а також відзначив одне ЗМІ з України.

Нагадаємо, Facebook і Twitter видалили пост, опублікований посольством РФ у Великій Британії, про бомбардування пологового будинку та дитячої лікарні в Маріуполі. Обидві соцмережі заявили, що пост порушує правила про заперечення випадків насильства.

9 березня російські окупаційні війська завдали по Маріуполю кілька цілеспрямованих артилерійських ударів. Зруйновано пологовий будинок №2 та дитячу лікарню №3. Згодом стало відомо про загибель трьох людей, серед них – діти.

Пізніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров підтвердив, що окупаційні війська спеціально провели бомбардування пологового будинку та дитячої лікарні у Маріуполі. Він заявив, що там нібито були військові полки "Азов", хоча десятки фото в мережі лише підтверджують те, що брехня – один із російських інструментів ведення війни.