UA / RU
Підтримати ZN.ua

Toyota отримала патент на створення крил для літаючого автомобіля

Технологія передбачає установку на автомобіль чотирьох крил, які будуть розташовуватися одне над іншим.

Американський підрозділ японської компанії Toyota - Toyota Motor Engineering & Manufacturing North America, отримав патент на створення розкладного крила - етажерки для літаючого автомобіля. Згідно з патентом, технологія передбачає установку на аеромобіль чотирьох крил, що будуть висуватися по черзі і розташовуватися одне над іншим. Число висунутих крил можна регулювати, тим самим регулюючи величину підйомної сили.

Самі крила будуть гнучкими, вони зможуть змінювати свою кривизну. Це необхідно для того, щоб в складеному вигляді крила щільно прилягали одне до іншого. Розкладання крила-етажерки буде виконано за допомогою двох телескопічних проводів, прикріпленим до лівого і правого кінця кожного з крил. За даними компанії, використання саме такого формату крил дозволить зберегти звичайні габарити автомобіля при пересуванні по дорогах.

N+1

Раніше повідомлялося про те, що американська корпорація Advanced Tactics створила позашляховик, що літає. Новий літальний апарат представляє собою гібрид великого позашляховика, вертольота "чорний яструб" і безпілотного мультикоптера.