UA / RU
Підтримати ZN.ua

TikTok вбудував у програму нейромережу для створення картинок з тексту

Такі зображення можна використовувати як фон для відео.

Платформа для публікацій відео TikTok додала у свою програму нейромережу, яка може трансформувати текст, набраний користувачем, у картинку. Новий ефект отримав назву AI greenscreen, повідомляє The Verge.

Читайте також: TikTok розповів про боротьбу з фейками про вторгнення Росії в Україну

Видання зазначає, що робота цієї нейромережі набагато простіша, ніж у конкурентів: Imagen від Google, DALL-E 2 від OpenAI та Midjourney. Штучний інтелект створює абстрактне та «закручене» зображення. Інші э нейромережі можуть створювати як фотореалістичні картинки, так і складні і зв'язані ілюстрації, які виглядають так, ніби були намальовані людьми.

The Verge

Разом з тим, використання досить примітивної моделі може мати свої мотиви. По-перше, такі системи вимагають значних обчислювальних потужностей, що було дуже витратно. По-друге, TikTok має більше мільярда користувачів, і надання всім цим людям можливості створювати фотореалістичні зображення всього, що вони можуть собі уявити, могло б призвести до тривожних результатів.

Наприклад, це дозволило б створювати реалістичні зображення з оголеними людьми чи імітувати фотографії вбивства відомих людей.

Раніше вчені заявили про те, що роботи зі штучним інтелектом схильні приймати сексистські та расистські рішення.