UA / RU
Підтримати ZN.ua

TikTok подав до суду на адміністрацію Трампа

Позов пов'язаний із забороною громадянам США укладати угоди з компанією.

Керівництво сервісу TikTok подало до суду на адміністрацію президента США Дональда Трампа. Причиною позову став указ Трампа про заборону громадянам США укладати угоди з китайською компанією ByteDance, що володіє TikTok, повідомляє «Медуза».

Представники сервісу заявили про те, що адміністрація Трампа не надала доказів того, що TikTok становить загрозу національній безпеці США через зв'язки з владою Китаю. Крім того, стверджується, що влада США повністю проігнорувала спроби сервісу довести свою благонадійність. Наприклад, не взяла до уваги той факт, що дані користувачів з США зберігаються за межами Китаю.

Окремий позов проти адміністрації Трампа подав також співробітник TikTok Патрік Раян. Він зазначив, що указ Трампа може позбавити роботи 1500 Співробітників сервісу в США.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

На початку серпня президент США Дональд Трамп ввів санкції проти китайських компаній ByteDance і Tencent, яким належать сервіси TikTok і WeChat. Американським компаніям заборонено укладати будь-які угоди з цими компаніями. Таким чином, їм закрили доступ на американський рекламний ринок.

Санкції проти TikTok і WeChat обумовлені тим, що вони можуть представляти загрозу національній безпеці США. Зареєстровані в КНР компанії зобов'язані надавати будь-яку інформацію уряду і спецслужбам. Таким чином, вони можуть отримати необмежений доступ до даних будь-якого користувача китайських соцмереж.