UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Ті, хто користується, будуть покарані": Прігожин заявив про швидке блокування YouTube в Росії

Автор ПВК «Вагнера» звернувся з таким проханням до Генпрокуратури.

Євгеній Прігожин, творець ПВК «Вагнера», який вербує російських в'язнів для відправки на війну, розв'язану Владіміром Путіним в Україні, заявив про те, що незабаром у Росії буде заблоковано відеохостинг YouTube. Ті ж, хто ним користується, «будуть виявлені та будуть покарані». Про це Пригожин заявив через свою прес-службу, відповідаючи на запитання про долю його звернення до Генпрокуратури, повідомляє «Медуза».

Читайте також: Нове опитування показало, як вторгнення в Україну вдарило по репутації Росії у світі

«А тепер я вам по секрету скажу одну річ. Як би не ламали собі зуби подонки, які роблять вигляд, що беруть участь, а насправді заважають нам у спецоперації (так в країні-агресорі називають війну - ред.), які носять російські прапори на 9 травня, але розміщують родичів за кордоном і їдуть до Дубаї грати в гольф, найближчим часом YouTube буде закрито. А ті, хто активно користується YouTube, у свою чергу, будуть виявлені та понесуть заслужене покарання після того, як його буде заборонено», — заявив Пригожин.

Це вже не перші розмови про блокування хостингу в Росії, які ведуться в країні-агресорі після повномасштабного вторгнення до України. Вперше вони пролунали ще у березні, тоді планувалося, що YouTube заблокують «до кінця тижня».

Прігожин останнім часом часто з'являється у публічному полі Росії, що викликає невдоволення у політичних та військових колах. Так, він намагався привласнити собі захоплення Соледара і тим самим підривав довіру російського населення до Міністерства оборони РФ. Як зазначають аналітики Інституту вивчення війни, Путін приписав успіхи на передовій військовим відомствам, тим самим спробувавши підірвати вплив свого «кухаря».