UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Тетріс" на честь 30-річчя гри запустили на фасаді хмарочоса у США

Для виведення зображення відразу на фасад будівлі застосували LED-світильники. У грі могли взяти участь всі охочі з числа перехожих. Ігровий пульт при цьому перебував за півмилі від самої будівлі.

Компанія Tetris Company і професор Френк із Дрексельского університету створили на честь 30-річчя "Тетрісу" гігантську версію гри.

Як екран використовували стіни 29-поверхової будівлі Cira Centre, що стоїть у місті Філадельфія у штаті Пенсільванія. Для виведення зображення відразу на фасад будівлі застосували LED-світильники. У грі могли взяти участь всі охочі з числа перехожих. Ігровий пульт при цьому перебував за півмилі від самої будівлі.

"Все почалося з послання моїм улюбленим іграм дитинства, а привело до важливого для громадськості проекту, об'єднання Філадельфії", - розповів професор. Один з учасників проекту зазначив, що востаннє грав у "Тетріс" приблизно 15 років тому, і розповів, що відчуття від гри у такому масштабі відрізняються від звичних.

Одна з партій, відеозапис якої опубліковано на YouTube, закінчилася досить швидко. Гравець цілком успішно зміг зібрати кілька повних ліній, однак потім допустив кілька помилок, які публіка зустріла розчарованими зітханнями. В результаті гра закінчилася приблизно через одну хвилину.

Гра "Тетріс" була створена радянським програмістом Олексієм Пажитновим у 1984 році і за час свого існування здобула величезну популярність по всьому світу. !zn

Читайте також:

У Японії винайшли перший у світі повітряний дисплей

У 2014 випустять перший у світі напівпрозорий планшетник

Хакери за два дні зламали сканер відбитків пальців iPhone 5S