UA / RU
Підтримати ZN.ua

Tesla звинувачує двох колишніх співробітників у витоці даних

Вони злили особисту інформацію понад 75 тисяч людей.

Двоє колишніх співробітників Tesla   причетні до витоку даних, який скомпрометував особисту інформацію понад 75 тисяч людей, включно з персоналом, повідомляє Reuters  із посиланням на повідомлення компанії-виробника електромобілів.

Дані, викриті в результаті злому, просочилися до німецького ЗМІ Handelsblatt, повідомив Стівен Елентух, офіцер з питань конфіденційності даних Tesla, у поданні до офісу генерального прокурора штату Мен.

У заяві Tesla йдеться, що Handelsblatt повідомила автовиробнику про отримання конфіденційної інформаціі, яка містила персональні дані, зокрема імена, адреси, номери телефонів та номери  соціального страхування.

Компанія ідентифікувала співробітників, які злили дані, подала на них позови та вилучила їхні пристрої.

Читайте також: Tesla навчила своїх роботів самостійно пересуватися та вивчати навколишній світ

Компанії в Сполучених Штатах зобов’язані повідомляти владі про порушення даних у певному масштабі.

У квітні Reuters повідомляло, що групи співробітників Tesla через внутрішні системи обміну повідомленнями приватно ділилися інформацією про клієнтів, зокрема записаними за допомогою автомобільних камер відео та зображеннями.

На генерального директора Tesla Ілона Маска подав до суду акціонер, який звинуватив його в порушенні угоди 2018 року з Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC) через «безладні» твіти і нездатність керівництва Tesla забезпечити спокій інвесторів.

Акціонер заявив, що своїми публікаціями в Twitter Маск піддає компанію ризику втратити мільярди доларів.