UA / RU
Підтримати ZN.ua

Tesla показала прототип робота-гуманоїда Optimus

Ілон Маск планує випустити мільйони подібних роботів.

Компанія Tesla представила прототип робота-гуманоїда Optimus. За словами Генерального директора компанії Ілона Маска, виробник електрокарів зможе випустити мільйони подібних роботів, а їхня вартість становитиме близько 20 тисяч доларів, повідомляє Reuters.

Маск також зазначив, що сподівається, що замовлення виробництва пристроїв компанія почне приймати протягом трьох-п'яти років. Він також розповів про зусилля щодо створення робота, які були докладені протягом 10 років.

Читайте також: Вчені навчили робота сміятися під час розмови

Надалі Tesla також тестуватиме своїх гуманоїдів на власних заводах, розглядаючи їх як заміну для людей-робітників.

На презентації, яка відбулася у Сан-Франциско, робот пройшовся сценою і помахав присутнім. Крім того, Tesla показала ролик, у якому гуманоїд здійснює дрібні операції: поливає квіти, переносить коробки, а також піднімає металеві стрижні на заводі компанії у Каліфорнії.

Маск заявив про те, що презентація робота є частиною на шляху до того, щоб перетворити Tesla на  лідера у галузі штучного інтелекту, а не просто "компанію, яка виробляє круті машини".

Про плани створення робота-гуманоїда Маск розповів минулого року. Тоді він заявив, що працюватиме під управлінням комп'ютера Dojo і нейронних мереж, здатних орієнтуватися в просторі і розпізнавати світ. Висота робота становитиме 172 сантиметри, а вага – 57 кілограмів. Замість обличчя гуманоїд матиме екран з корисною інформацією.

Пересуватиметься робот на швидкості до восьми кілометрів на годину. Tesla створює робота так, щоб люди могли втекти від нього або здолати його.