UA / RU
Підтримати ZN.ua

Tesla під управлінням автопілота влаштувала ДТП з поліцією і «швидкою»

Електромобіль врізався в машини екстрених служб, коли вони працювали на місці іншої ДТП.

Електромобіль Tesla, який знаходився під управлінням автопілота, потрапив в ДТП в американському штаті Арізона. Він врізався в машину поліції, яка після зіткнення вдарила карету «швидкої допомоги». Обидва автомобіля вже працювали на місці іншої ДТП, повідомляє «Популярная механика».

Інцидент стався в окрузі міста Бентон, де на шосе сталася дорожня аварія. Коли машини поліції і «швидкої допомоги» прибули на місце події і почали надавати допомогу постраждалим, в припаркований позашляховик поліції врізалася Tesla Model S.

Удар був такої сили, що у патрульного Chevrolet Tahoe PPV не просто виявилася серйозно пошкоджена задня частина, а більш ніж 2-тонний автомобіль відкинуло на машину «швидкої допомоги», що стояла неподалік . У момент зіткнення в жодному зі спецавтомобілів не було людей, тому ніхто не постраждав.

У Департаменті громадської безпеки Арізони повідомили про те, що 23-річний водій Tesla в момент аварії вже знаходився під слідством за звинуваченням в управлінні автомобілем в стані алкогольного сп'яніння.  Він не контролював автомобіль, а Tesla рухалася під управлінням автопілота.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Акціонерам Tesla порадили виключити Маска з ради директорів - ЗМІ

На початку травня в одному зі своїх твітів Ілон Маск назвав акції Tesla занадто дорогими, через що їхня вартість впала на 10%, а компанія втратила 14 мільярдів доларів.