UA / RU
Підтримати ZN.ua

Tesla під управлінням автопілота намагалася втекти від поліції поки водій спав

Водієві пред'явили звинувачення в небезпечному водінні і позбавили прав на добу.

У канадській провінції Альберта поліція влаштувала погоню за електрокаром Tesla Model S, який рухався на швидкості 150 кілометрів на годину. Водій і пасажир в цей час спали, повідомляється на сайті поліцейського управління.

Відзначається, що на початку липня поліцейські отримали скаргу на те, що автомобіль Tesla рухається по дорозі зі швидкістю 140 кілометрів на годину, а пасажир і водій сплять на передніх сидіннях. Після того, як поліцейський автомобіль наздогнав машину і включив проблискові маячки, Tesla автоматично прискорилася до 150 кілометрів на годину.

Після того, як поліцейським все-таки вдалося зупинити електрокар, вони позбавили 20-річного водія прав на 24 години за перевищення швидкості. Йому також пред'явили звинувачення в небезпечному водінні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Акції Tesla продовжують рекордне зростання

У липні електромобіль Tesla, який знаходився під управлінням автопілота, потрапив в ДТП в американському штаті Арізона. Він врізався в машину поліції, яка після зіткнення вдарила карету «швидкої допомоги». Обидва автомобілі вже працювали на місці іншої ДТП.