UA / RU
Підтримати ZN.ua

Tesla перестане продавати "бюджетні" модифікації Model S і Model X

Продажі припиняться з 14 січня.

Компанія Tesla припинить продажі модифікацій електрокарів Model S і Model X з акумулятором на 75 кВт/год з 14 січня. Про це на своїй сторінці в Twitter заявив засновник компанії Ілон Маск.

Він зазначив, що всі бажаючі придбати ці модифікації повинні замовити їх до понеділка, використавши сайт. Причини припинення продажів Маск не назвав.

twitter.com/elonmusk

Ціна цієї модифікації Model S стартувала від 66750 доларів, а Model Х – 72950 доларів. Тепер же вартість найдоступнішої версії Model S складе 84750 доларів, а Model X – 87950 доларів.

Нагадаємо, 7 серпня Маск написав у себе в Twitter про те, що розглядає можливість зробити Tesla непублічною компанією і викупити всі її акції з біржі за ціною 420 доларів. І додав, що у нього вистачить коштів на проведення цієї операції. Після цього акції Tesla зросли з 340 до 370 доларів. Група акціонерів Tesla подала до суду на Ілона Маска за маніпуляції із вартістю акцій.

Згодом Комісія з цінних паперів і бірж США розпочала розслідування через заяви Маска. SEC цікавило, чому Маск зробив таку заяву в сервісі мікроблогів, а не написав офіційного листа. Крім того, комісія забажала перевірити інформацію про те, що у Маска є кошти на викуп акцій. Розслідування заяв Маска також розпочало Міністерство юстиції США.

Пізніше Маск був відсторонений від керівництва компанією на три роки.