UA / RU
Підтримати ZN.ua

Технології штучного інтелекту для українських дронів зможуть надавати нідерландські IT-компанії

Технології допоможуть краще використовувати дрони на фронті.

IT-спеціалісти з Нідерландів зможуть співпрацювати з українськими виробниками безпілотників, щоб покращувати роботу дронів за допомогою штучного інтелекту.

Про це розповіла міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен у коментарі для «Радіо Свобода».

Читайте також: Військова допомога для України: Нідерланди виділять 150 млн євро на закупівлю ракет для F-16

«Така співпраця може допомогти збільшити кількість виготовлених БПЛА. Компанія, яка виробляє дрони в Україні, може співпрацювати з нідерландськими фахівцями, які можуть покращити функціонування цих дронів зі штучним інтелектом. Вони використовують технологію нідерландської компанії. І продукт стає кращим, і адаптується також до того, що потрібно на полі бою», – зазначила посадовиця.

Зі слів Оллонгрен, оборонна сфера України має перспективу для розвитку, а виробництво і модернізація дронів є багатонадійним напрямком. Вона додала, що Нідерланди мають знання та досвід, які допоможуть зробити кращі безпілотники.

Читайте також: Велика Британія купить для України 10 тисяч безпілотників – міністр оборони

Раніше Оллонгрен розповіла, що Нідерланди почали передавати Україні безпілотники в рамках коаліції дронів, яку утворили на зустрічі у Рамштайні.

Також вона наголошувала, що надання військової допомоги Україні не повинно мати обмежень. Зокрема мова йде про поставки озброєння, запчастин та підготовку військовослужбовців.

Читайте також: Литва пропонує Україні розвивати технології безпілотників у ЄС

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров говорив, що Україна здатна виготовляти два мільйона безпілотників на рік за умови додаткової фінансової підтримки з боку західних країн і бізнесу.