UA / RU
Підтримати ZN.ua

Створено сайт, який допоможе знайти український аналог російського ПЗ

Мета ресурсу – спонукати якомога більше користувачів відмовитися від програм, створених у країні-агресорі.

Міністерство цифрової трансформації України запустило сайт #ReplaceRUwithUA, на якому зібрано українські альтернативи російському програмному забезпеченню. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також: Атаки українських хакерів призвели до припинення роботи пивзаводів у Росії

«Значна частина українського бізнесу користується російськими програмами та рішеннями. Наразі це не лише спонсорування країни-агресора, а ще й небезпека. Дані з систем можна втратити або вони можуть потрапити до РФ. Підприємство може зазнати хакерської атаки з використанням софту або будь-якої миті він може відмовити», - зазначив він.

Тому було створено ресурс, на якому зібрали українські альтернативи російському ПЗ. Федоров зазначив, що мета – закликати користувачів не лише з України, а й з усього світу відмовитись від програм, створених країною-агресором, та обрати замість них українські альтернативи.

Нагадаємо, за даними Держспецзв'язку російські хакери постійно намагаються отримати доступ до інформації про персональні дані звичайних громадян, доступ до їхніх облікових записів тощо.