UA / RU
Підтримати ZN.ua

Створені роботи-дельфіни, які зможуть замінити справжніх тварин у тематичних парках

Модель робота вже проходить випробування в одному з акваріумів Китаю.

Фахівці зі спецефектів з компанії Edge Innovations створили робота-дельфіна, який не відрізняється від справжньої тварини. Такі роботи зможуть замінити справжніх дельфінів у тематичних парках розваг, а створена модель вже проходить тестування в одному з китайських акваріумів, повідомляє Naked science.

Створений робот важить 270 кілограмів і тримає заряд протягом 10 годин. Розробники стверджують, що створений ними дельфін може прожити в морській воді 10 років, у нього реалістична структура скелета і м'язів і він точно імітує рух справжніх тварин. Вага тіла робота теж розподіляється як у справжнього дельфіна.

Роботом керує оператор: він посилає команди, на які машина відповідає в режимі реального часу. Щоб працювати автономно, йому не вистачає камер і датчиків руху, що імітують зір, і штучного інтелекту.

Технологію замовило керівництво нового китайського дельфінаріума, який не може імпортувати справжніх тварин через заборону уряду: Китай ввів суворі обмеження на перевезення диких тварин після початку пандемії COVID-19. Edge Innovations вже передали модель замовнику, зараз вона проходить тести. Проєкт виявився настільки успішним, що компанія планує продовжити виробництво роботів і сподівається продати 150 екземплярів протягом трьох років.

Розробка дельфіна коштує 40-60 мільйонів доларів, за словами творців робота, це дешевше, ніж тримати справжню тварину. Крім того, робот не вимагає дресирування не представляє ніякої небезпеки для людей.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.