UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ставка на штучний інтелект: головні новини презентації Google

Тепер бот Bard доступний для всіх, а в пошуковій системі з'явилися нові функції.

10 травня компанія Google провела свою презентацію I/O 2023, де показала свої новинки. Зокрема, - перший складаний смартфон Pixel Fold. Але тільки гаджетами компанія не обмежилася, представивши оновлення пошуковика та операційних систем. І показавши, що вона робить серйозну ставку на розвиток штучного інтелекту, повідомляє The Verge.

Читайте також: Axios: Як Google намагається протистояти у сфері ШІ компаніям Microsoft та OpenAI

Пошуковик

Тепер користувачам пошуку Google доступна нова функція у форматі миттєвого знімка від штучного інтелекту. Після того, як користувач підключиться до функції Search Generative Experience (SGE), пошуковик почне видавати відповіді на основі ШІ вгорі пошуку.

Ця функція працює під керуванням оновленої версії широкої мовної моделі Google (LLM) під назвою PaLM 2. У Google розповіли, що в новій моделі працює вже 25 сервісів, зокрема чат-бот Bard.

Bard

Компанія також заявила про те, що чат-бот, який працює під управлінням штучного інтелекту, тепер доступний для всіх незалежно від того, чи були користувачі в списку очікування. Компанія також додала до нього кілька нових функцій, наприклад, підтримку японської та корейської мов. Крім того, вона полегшила функцію експорту згенерованого тексту в Google Docs або Gmail.

Оновлення операційних систем

Компанія також готує оновлення Android та Wear OS, перша також отримає підтримку штучного інтелекту. Одна з цих функцій під назвою Magic Compose працюватиме в Android Messages. Вона дає користувачам можливість відповідати на тексти, використовуючи відповіді ШІ.

Фото

Google Фото отримує нову функцію редагування на основі штучного інтелекту. Вона дозволить вносити зміни у фотографії, наприклад, переміщати людину або об'єкт і позбавлятися людей на задньому плані. Спочатку вона буде доступна для деяких користувачів Pixel і з'явиться в кінці цього року.

Duet AI для Workspace

Компанія також представила нові інструменти під управлінням штучного інтелекту, які додадуть у Документи, Таблиці, Презентації та Пошту. Зокрема, вони дозволять створювати презентації чи генерувати відповіді листи.

Крім того, серед нових функцій: