UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стартували офіційні продажі Google Nexus 5X

Першими придбати смартфон зможуть жителі США, Канади, Великобританії, Ірландії, Індії, Кореї і Японії.

У понеділок, 19 жовтня, почалися офіційні продажі Google Nexus 5X виробництва LG в країнах "першої хвилі". Придбати смартфон зможуть жителі США, Канади, Великобританії, Ірландії, Індії, Кореї та Японії. Він також доступний в онлайн-магазині Google Store.

Через кілька тижнів гаджет з'явиться у продажу в країнах Європи, Азії та Латинської Америки.

Смартфон Nexus 5X оснащений двогігагерцовим процесором Qualcomm Snapdragon 808, двома гігабайтами оперативної пам'яті і full-HD екраном діагоналлю 5,2 дюймів. На задній панелі телефону під камерою розташований сканер відбитка пальця Nexus Imprint, для зарядки і з'єднання з комп'ютером Nexus 5X використовує роз'єм USB-C. Гаджет також оснащений 12-мегапіксельною камерою, що дозволяє знімати відео з роздільною здатністю 4К. Крім того, це перший смартфон від LG під управлінням нової версії операційної системи Android 6.0 Marshmallow. Вартість Google Nexus 5X c 16 ГБ вбудованої пам'яті становить $ 379, тоді як версія з 32 ГБ ПЗУ коштує $ 429.

Читайте також: Microsoft і Google припинили "патентні війни"

Чутки про нові смартфони компанії почали надходити задовго до їх офіційного релізу. Зокрема, на початку вересня з'явилося фото Nexus 5X, яке підтверджувало наявність на пристрої сканера відбитків пальців.