UA / RU
Підтримати ZN.ua

Станція «Юнона» записала звук одного з супутників Юпітера

Аудіозапис був зроблений під час прольоту повз Ганімед.

NASA опублікувало аудіозапис, який станція «Юнона» зробила під час зближення з Ганімедом, супутником Юпітера. Як повідомляється на сайті агентства, 50-секундний ролик станція записала 7 червня 2021 року.

Інструмент «Юнони» налаштовується на електричні та магнітні хвилі, що продукуються магнітосферою Юпітера, та записав дані про них. Потім вчені зрушили їхню частоту в звуковий діапазон, щоб вийшла звукова доріжка.

Читайте також: Вчені зареєстрували падіння двох об'єктів на Юпітер за два місяці

«Цей саундтрек достатньо дикий, щоб створити враження, що ви рухаєтеся разом з «Юноною», що пролітає повз Ганімед вперше за 20 років. Якщо уважно прислухатися, можна почути різкий перехід на вищі частоти приблизно в середині запису, що представляє перехід до інших областей Ганімеда», - заявив голова групи вчених місії «Юнона» Скотт Болтон.

Зазначається, що в момент запису звуку станція знаходилася на відстані 1038 кілометрів від поверхні Ганімеда і пролетіла повз нього на швидкості близько 67 тисяч кілометрів на годину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

"Юнона" була запущена 5 серпня 2011 з мису Канаверал, Флорида (США), вона є частиною програми New Frontiers. До "Юнони" на орбіті Юпітера працював зонд Galileo, але "Юнона" першою в історії здійснюватиме обліт планети через її полюси.

Апарат прибув на орбіту Юпітера 4 липня 2016 року. Він пробуде на орбіті планети ще кілька років і передаватиме на Землю нові знімки. Після завершення роботи зонд буде знищено.