UA / RU
Підтримати ZN.ua

США розслідують справу щодо злому китайськими хакерами сотень акаунтів Gmail

Влада США стурбована заявою Google про причетність китайської влади до злому поштових акаунтів корпорації, серед яких були електронні адреси високопоставлених американських чиновників і політичних діячів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву глави держдепартаменту США Хілларі Клінтон.

Уряд США має намір зайнятися розслідуванням справи.

Раніше повідомлялося, що Google звинуватив владу Китаю у зломі поштових акаунтів. Проте влада Китаю заперечує причетність до зломів Gmail.
Раніше корпорація вже неодноразово стикалася з проблемами в роботі у Китаї. Китайська влада виступає за обов'язкову цензуру пошукових запитів в американському пошуковику. Протягом чотирьох років Google слідував
їх вимогам. Заради цього компанії довелося змінити традиційний алгоритм пошуку і встановити фільтри, які блокували доступ до неблагонадійних, з точки зору Пекіна, сайтів.
У січні 2010 року Google перестав дотримуватися угоди, після того як невідомі хакери атакували поштовий сервіс, зламавши електронні поштові скриньки кількох китайських правозахисників. Тоді компанія порахувала, що напад організовано владою Китаю. У скандал втрутилася американська влада, а Китай назвав рішення Google про відключення самоцензури великою помилкою.
Wikileaks в кінці 2010 року опублікував листування представників Google з посольством США в Китаї, де вони називають хакерську атаку «100% політичною»