UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спалах над Землею: астронавт показав дивовижне відео

Ймовірно, в атмосфері вибухнув метеор.

Астронавт NASA показав спалах над Землею

Астронавт NASA показав спалах над Землею

Астронавт NASA Метью Домінік, який знаходиться на борту Міжнародної космічної станції (МКС), опублікував незвичайне відео з орбіти. На ньому можна побачити зелений спалах в атмосфері Землі.

Як повідомляє Live Science, астронавт знімав таймлапс-відео. На момент зйомки відео станція пролітала над Каїром. Зелений спалах, який потрапив на запис, ймовірно, з'явився через те, що в атмосфері вибухнув метеор.

Читайте також: Став сюрпізом: у небі над Філіппінами вибухнув астероїд

«Я вчора показав це декільком друзям, щоб дізнатися їхню думку. Вони обидва думають, що це метеор, який вибухнув в атмосфері -  досить яскравий, званий болідом», - написав Домінік.

Він поділився двома версіями відео: у початковому пості покадрова зйомка була сповільнена до одного кадру в секунду, що дозволило детальніше роздивитися швидкоплинний метеор, що пролетів небом і потім вибухнув. У коментарях Домінік поділився швидшою версією, в якій метеор виглядає як дуже короткий спалах у правому верхньому кутку кадру.

З огляду на виняткову яскравість метеора його вважають болідом, тобто великим метеором, який вибухає в атмосфері Землі з достатньою силою, щоб створити звуковий удар. Спалах від такого метеора може тривати кілька секунд або навіть хвилину, затьмарюючи зірки та місяць.

Нагадаємо, в ніч на 17 серпня в кількох областях України в небі був помітний яскравий спалах. Вірогідно, це був метеор.