UA / RU
Підтримати ZN.ua

SpaceX вчетверте запустила Starship, він успішно приводнився в океані

Весь політ тривав близько години.

Starship успішно повернувся на Землю

Starship успішно повернувся на Землю

Компанія SpaceX успішно здійснила четвертий запуск свого корабля Starship, призначеного для польотів на Марс та Місяць. Його вдалося повернути на Землю, він здійснив приводнення в океані.

Як випливає з повідомлень компанії в X (колишній Twitter), через кілька хвилин після запуску, від корабля відокремилася перша ступінь Super Heavy, яка потім приводнилася в Мексиканській затоці.

Читайте також: Щодо SpaceX розпочато розслідування через використання Starlink'ів росіянами — WP

Сам корабель, Starship, продовжив політ, а повторний вхід в атмосферу здійснив приблизно через 45 хвилин після запуску. На трансляції, яку вела SpaceX із бортової камери, видно, що на висоті близько 50 кілометрів над землею один із закрилків корабля почав горіти. Потім камера тріснула і кут огляду змінився, через що на екрані було видно лише спалахи.

Однак, SpaceX повідомила, що Starship також успішно приводнився в океані.

Запуск став важливою віхою для компанії, яка прагне використовувати багаторазовий корабель для подорожей до глибокого космосу.

Нагадаємо, попередній запуск Starship відбувся у середині березня. Тоді корабель майже повністю завершив політ, але був знищений незадовго до запланованої посадки.