UA / RU
Підтримати ZN.ua

SpaceX показала, як виглядатиме політ Starship

За словами Ілона Маска, вартість польоту корабля становитиме близько 10 мільйонів доларів.

Компанія SpaceX провела презентацію, під час якої показала, як виглядатиме політ космічного корабля Starship, призначеного для місій на Місяць та Марс. Система Starship складається з двох частин: власне космічного корабля Starship та надважкої ракети-носія Super Heavy, повідомляє Engadget.

SpaceX працює над тим, щоб зробити систему повністю багаторазовою. Так, ракета-носій після виконання своєї місії має повернутись у пускову вежу, де її «зловлять» спеціальні руки. Корабель же вирушить до пункту свого призначення (Марс або Місяць), а потім прилетить назад на Землю.

Читайте також: NASA побоюється, що запуск SpaceX 30 тисяч супутників може завадити космічним місіям

За словами Ілона Маска, ракета-носій проведе в повітрі шість хвилин: дві на шляху на орбіту і чотири під час польоту назад. Систему можна буде повторно використовувати кожні шість-вісім годин, здійснюючи таким чином по три запуски на добу.

У SpaceX заявляють, що створення швидкої і багаторазової ракети є «ключом до майбутнього, в якому людство досліджує зірки».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

SpaceX планує здійснити перший орбітальний запуск Starship навесні.

У ніч на 6 травня минулого року SpaceX успішно провела випробувальний політ прототипу Starship. Корабель повторив програму випробування прототипів Starship SN8 і SN9, які після суборбітального польоту розбилися під час посадки, а також SN10, який вибухнув через сім хвилин після успішної посадки через отримані при цьому пошкодження.