UA / RU
Підтримати ZN.ua

SpaceX побила власний рекорд із запусків за рік

Незважаючи на пандемію, компанія вже здійснила 24 запуски в 2020-му.

Компанія SpaceX побила рекорд за кількістю космічних запусків за рік, який був встановлений нею ж в 2018 році. Запуск космічної «вантажівки» Dragon 6 грудня став 24 запуском в 2020-му, повідомляє ArsTechnica.

У 2018 році SpaceX провела 21 запуск. Разом з тим, 2020 рік ще не закінчився і ймовірно, що компанія додасть до 24 успішних запусків ще два.

Як зазначає видання, найцікавіше те, що новий рекорд SpaceX встановила в рік пандемії, коли активність з космічних запусків в ЄС і Індії зупинилася на місяці.

Відзначається, що перша ступінь ракети-носія Falcon 9, яка використовувалася під час запуску, здійснила вже четвертий політ в космос. Цікаво, що вперше її використали тільки в травні цього року, під час історичного запуску першої пілотованої місії Crew Dragon.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Космічний корабель Crew Dragon-1 від SpaceX зробив стиковку з МКС

Dragon успішно зістикувався з МКС 7 грудня. Він доставив на станцію близько 3 тонн продовольства, обладнання та матеріали для наукових досліджень. У негерметичному відсіку Cargo Dargon на МКС прибув багатоцільовий комерційний шлюзовий модуль Nanoracks Bishop Airlock. Він призначається для запуску приватних міні-супутників, а також скидання сміття і відходів з МКС.