UA / RU
Підтримати ZN.ua

SpaceX планує запустити «цифровий білборд» для показу реклами в космосі

Заплатити за рекламу можна буде за допомогою криптовалюти.

Компанія SpaceX об'єднала зусилля з канадською фірмою Geometric Energy Corporation для запуску на орбіту цифрового білборда, який буде транслювати рекламу, повідомляє Gizmodo.

Так, співзасновник і генеральний директор Geometric Energy Corporation Семюел Рід розповів, що компанія займається розробкою супутника CubeSat, оснащеного «селфі-палицею» і дисплеєм для показу реклами. Запустять супутник за допомогою ракети-носія SpaceX.

Після того, як супутник опиниться на орбіті, «селфі-палиця» буде знімати рекламні ролики, які транслюються на дисплеї, і показувати їх в режимі реального часу на YouTube або Twitch. За словами Ріда, запуск супутника запланований на 2022 рік.

Рекламодавці зможуть розмістити свою рекламу на тлі Всесвіту. Для цього їм потрібно буде купити п'ять токенів, кожен з яких відповідає певному параметру: координатам осей «ікс» та «ігрек», а також яскравості, насиченості кольорів і часу. Спочатку заплатити за показ оголошення можна буде за допомогою біткоїнів, але в майбутньому будуть можливі платежі і в Dogecoin.

"Я намагаюся домогтися чогось, що може демократизувати доступ в космос. Сподіваюся, люди не будуть витрачати гроші на щось недоречне або образливе", - заявив Рід.

Він не повідомив, скільки будуть коштувати такі токени. Але з огляду на те, які зусилля потрібні для запуску супутників і показу реклами на них, можна припустити, що така послуга буде недешевою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Китай запустив на орбіту 10-ту групу супутників Yaogan-30 для дистанційного зондування Землі

Нагадаємо, що компанія Starlink, яка належить Ілону Маску, заявила, що має намір забезпечити глобальний доступ до інтернету за допомогою мережі своїх супутників вже до вересня цього року. Але для цього їй потрібні дозволи місцевих регуляторів.