UA / RU
Підтримати ZN.ua

SpaceX отримала перший контракт на запуск Falcon Heavy з військовим супутником

Запуск ракети обійдеться майже в три рази дешевше, ніж у конкурентів.

Компанія SpaceX, яка була заснована Ілоном Маском, отримала контракт на запуск секретного військового супутника за допомогою надважкої ракети-носія Falcon Heavy, повідомляє "Медуза" з посиланням на Центр і космічних ракетних систем ВПС США.

Наголошується, що запуск обійдеться в 130 мільйонів доларів. Для порівняння, запуск ракети Delta IV Heavy від United Launch Alliance - компанії-конкурента SpaceX - обходиться в 350 мільйонів доларів, тобто майже в три рази дорожче.

Запуск буде здійснено в 2020 році з космодрому космічного центру імені Кеннеді у Флориді. Це буде перший військовий контракт SpaceX для Falcon Heavy.

У вівторок, 6 лютого, важка ракета Falcon Heavy стартувала з космодрому центру імені Кеннеді в штаті Флорида. На борту судна знаходиться особистий автомобіль Маска - Tesla Roadster червоного кольору. У його салоні грає композиція Space Oddity Девіда Боуї.

Згодом, засновник компаній Ілон Маск опублікували відеозапис, на якому зафіксовано його особистий автомобіль Tesla Roadster на земній орбіті.