UA / RU
Підтримати ZN.ua

Соціальна ізоляція підсилює тягу до сигарет і переїдання – вчені

Активна соціалізація, навпаки, допомагає боротися зі шкідливими звичками.

Вчені з Університету Нового Південного Уельсу виявили, що необхідна під час боротьби з новим коронавірусом соціальна ізоляція заважає боротися зі шкідливими звичками, посилюючи тягу до алкоголю, сигарет і переїдання. Активна ж соціалізація допомагає з ними боротися, повідомляє «Популярная механика».

У ході дослідження вчені спостерігали за лабораторними тваринами. Виявилося, що звикли до нікотину щури, будучи соціально ізольованими, набагато частіше починали шукати джерело нікотину, навіть після періоду утримання. Коли ж щурів повернули назад до родичів, вони більше не шукали нікотин. Аналогічні результати показали і експерименти, в яких замість нікотину використовувався цукор.

Тобто, активна соціальне взаємодія допомагає позбутися від шкідливих звичок. Вчені вважають, що їхні експерименти показали, що активне соціальне життя благотворно впливає як на психічне, так і на фізичне здоров'я людини, допомагаючи знизити тягу до згубних пристрастей.

На думку дослідників, соціальна залученість відіграє більш значну роль в боротьбі з залежностями, ніж вважалося раніше. А соціальна ізоляція, навпаки, їй шкодить. Надалі вчені мають намір провести більш предметні дослідження про вплив ізоляції на поведінку людей.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Куріння провокує розвиток важкої стадії захворювання COVID-19 — дослідження

Раніше вчені заявили про те, що захворювання раком при курінні може бути викликано тим, що компоненти тютюнового диму змінюють роботу білкової "упаковки" ДНК, що робить гени вразливими до накопичення мутацій.