UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сонце знову атакує: Землю накриє магнітна буря

Але вона буде слабкою.

Сонце випустило убік Землі потік речовини

Сонце випустило убік Землі потік речовини

Сонце наближається до піку своєї активності, тому на ньому все частіше з'являються плями, які викидають спалахи. Так, нещодавно кількість плям на зірці досягла максимуму за останні 23 роки. Тому Землю дедалі частіше накривають магнітні бурі.

Чергова магнітна буря накриє планету вже у понеділок, 26 серпня, повідомляє сайт відстеження космічної погоди SpaceWeather.

Читайте також: Сонце активніше, ніж прогнозували вчені: що це означає для нас

Вона пов'язана з корональним викидом маси (КВМ), який мчить у напрямку Землі. Він супроводжував спалах класу С6, який Сонце випустило 23 серпня.

Очікується, що КВМ досягне планети 26 серпня. Він викликає магнітну бурю категорії G1, слабку.

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов'язані із потоками заряджених частинок, які викидає Сонце. Магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв'язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння.

Раніше вчені заявили про те, що сказати напевно, чи настав пік сонячної активності можна лише через сім місяців після його завершення.