UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні ракета New Shepard стартує у суборбітальний політ із шістьма туристами на борту

Це вже третій комерційний політ ракети з туристами 2021 року. У ході перших двох польотів екіпаж складався із чотирьох людей.

Американська ракета New Shepard у суботу стартує у комерційний суборбітальний політ із шістьма туристами на борту, повідомляє аерокосмічна компанія-розробник Blue Origin.

Багаторазову ракету New Shepard в рамках місії NS-19 запустять зі стартового майданчика Corn Ranch поблизу Ван-Хорна, що на заході штату Техас.

"Після успішного завершення оцінки готовності до польоту сьогодні вранці оперативна група місії дала команду на запуск завтра. Старт New Shepard запланований на 8:45 за центральноєвропейським часом/14:45 за всесвітнім координованим часом. Погода для запуску на даний момент сприятлива", - передає джерело.

До складу екіпажу комерційного польоту увійшли:

Багаторазова система New Shepard, створена для комерційних туристичних польотів на межу космосу, складається з одноступінчастої 18-метрової ракети-носія і капсули, що спускається, призначеної для шести осіб. Вона оснащена системою аварійного порятунку та парашути.

Політ триватиме близько 11 хвилини. Після вертикального розгону тривалістю 110 с від носія відокремиться спускається апарат, який продовжить за інерцією набирати висоту до приблизно 105 км, тобто трохи вище лінії Кармана - висоти над рівнем моря, яка умовно приймається як межа між атмосферою Землі і космосом.

Читайте також: Вільям Шетнер успішно злітав у космос на кораблі New Shepard

Раніше компанія Blue Origin успішно провела другий запуск свого космічного корабля New Shepard із пасажирами на борту. Серед них був 90-річний актор Вільям Шетнер, відомий за роллю капітана Кірка в Star Trek.