UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні повз Землю пролетить гігантський астероїд

Очікується, що небесне тіло пройде на безпечній відстані від планети.

У середу, 22 вересня, повз Землю пролетить астероїд, розміри якого вдвічі перевершують Монумент Незалежності в Києві. Як повідомляє Live science, астероїд пролетить на безпечній відстані від планети, але все ж він відноситься до класу потенційно небезпечних за класифікацією NASA.

Небесне тіло пролетить на відстані 1,5 мільйона кілометрів від Землі, це в чотири рази більше, ніж відстань від планети до Місяця. Діаметр 2021 NY1 оцінюється в 130-300 метрів, він пролетить на швидкості 33,800 кілометрів на годину.

NASA відстежує всі навколоземні астероїди, орбіти яких можуть змінитися в майбутньому. В результаті цього вони можуть підійти ближче до нашої планети і потенційно зіткнутися з нею. Вивчення характеристик таких об'єктів може також допомогти в розумінні того, як відбувався розвиток ранньої Сонячної системи, оскільки більшість астероїдів сформувалися в той час.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Астрономи зробили знімки астероїда в формі «собачої кісточки»

У ніч на 25 липня над Норвегією пролетів неймовірно яскравий метеор. На думку вчених, його фрагменти могли впасти недалеко від Осло.