UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сервіси компанії Garmin перестали працювати, проблему пов'язують з атакою хакерів

Проблеми з сайтом і мобільним додатком почалися увечері 23 липня.

Компанія Garmin, яка займається виготовленням розумних браслетів, фітнес-трекерів і техніки для GPS-навігації, заявила про збої в роботі своїх сервісів в багатьох країнах світу. За непідтвердженими даними, проблема пов'язана з атакою хакерів Evil Corp, повідомляє «Медуза».

Продукція компанії застосовується в різних сферах перевезень і логістики, в тому числі авіаперевезеннях, вона також популярна у спортсменів. Garmin заявила про проблеми з сайтом і мобільним додатком увечері 23 липня. Проблема також торкнулася колл-центрів, через що служба підтримки не могла відповідати на дзвінки. Крім того, збій у роботі торкнувся сервісу Garmin Connect, за допомогою якого спортсмени зберігають і відстежують результати забігів.

Офіційно причина проблеми не називається. Видання ZDNet посиланням на співробітників повідомляє, що Garmin була атакована вірусом-шифрувальником WastedLocker: він зашифрував внутрішню мережу і деякі виробничі системи. Тайванське профільне видання iThome написало, що компанія розіслала усім місцевим співробітникам документ, який попереджає, що в найближчі дві доби їм доведеться працювати в авральному режимі.

Про вірус-шифрувальник WastedLocker стало широко відомо на початку липня. Він шифрує файли на комп'ютері і вимагає за розшифровку від 500 тисяч до 100 мільйонів доларів. Окремі компіляції вірусу спеціально пишуться під конкретні організації. У розробці вірусу підозрюють угруповання Evil Corp — вважається, що воно пов'язане з російськими силовиками.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше в інтернет потрапили дані мінімум 20 мільйонів користувачів безкоштовних VPN сервісів. Наголошується, що загальний обсяг опублікованих даних – 1,2 ТБ.