UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сем Альтман повернеться на посаду генерального директора OpenAI

Рада директорів, яка його звільнила, буде розпущена.

Компанія OpenAI заявила, що поверне Сема Альтмана на посаду генерального директора. Його раптово звільнили 18 листопада, що викликало протест із боку співробітників компанії.

У повідомленні, опублікованому OpenAI у Х (колишній Twitter), йдеться про те, що компанія також сформує нову раду директорів. До неї увійдуть Брет Тейлор, Ларрі Саммерс та Адам Д'Анджело.

Читайте також: Збій ChatGPT OpenAI цього тижня спричинили російські хакери

«Я люблю OpenAI, і все, що я робив за останні кілька днів, було спрямоване на те, щоб зберегти цю команду та її місію. Коли я вирішив приєднатися до Microsoft, було ясно, що це найкращий шлях для мене та команди. Завдяки новій раді директорів та підтримці Сатьї Наделли, я з нетерпінням чекаю на повернення до OpenAI та розвитку нашого міцного партнерства з Microsoft», - написав Альтман.

За даними ЗМІ, Альтман вів переговори про повернення OpenAI, але 19 листопада вони зайшли в глухий кут. Однією з вимог була відставка ради директорів, яка звільнила Альтмана.

Нагадаємо, співробітники OpenAI написали листа, в якому звинуватили раду директорів у неправомірному звільненні Альтмана, ненаданні достатніх доказів для тверджень про те, що Альтман не був відвертим з радою директорів і «несумлінних переговорах» з виконавчим керівництвом компанії.

Автори листа також попередили, що вони незабаром підуть за Альтманом у Microsoft, якщо правління не піде у відставку і не відновить Альтмана і Грега Брокмана, колишнього президента OpenAI, також відстороненого з посади.