UA / RU
Підтримати ZN.ua

Що робити під час карантину: лекції і курси з економіки та психології

Матеріали допоможуть не тільки отримати нові знання, але і впоратися зі стресом і відчуттям паніки.

У зв'язку з пандемією коронавірусу в Україні ввели карантинні заходи, які повинні стримати поширення інфекції. Незважаючи на те, що карантин накладає обмеження: закриті ресторани, бари, кінотеатри та театри, а також метро, з'являються і деякі можливості, яких не було раніше. Наприклад, музеї відкривають доступ до своїх експозицій, а провідні навчальні заклади – до своїх курсів.

Так, доступ до лекцій, курсів і текстів відкрила доступ Київська школа економіки (KSE). Курси присвячені різним економічним процесам і допоможуть сформувати уявлення про них.

Курси і лекції

Чому найбільший у світі аеропорт вже давно не працює? Що таке "білий слон"? Чому діаманти дорожчі за воду? Про це та інше – в курсі "Чому "трампи" перемагають або проблема медіанного виборця" від Максима Обрізана Ph.D., професора KSE.

Як працюють ринки: попит, пропозиція, аналіз конкуренції. Як встановлюються ціни і чому на це впливають споживачі - від Олени Бєсєдіної, Ph.D, професора KSE.

Раціонально є "від пуза" в Баффет-ресторані, і як визначити ціну на вхід для максимізації прибутку? Про це - у курсі "Економічна поведінка споживача: переваги та бюджетні обмеження" від Ольги Купець, Ph.D., професора KSE.

Як ціни залежать від продажів - у курсі "Аналіз попиту: еластичність та продажу" від Олесі Верченко, Ph.D., академічного директора KSE.

Картина світу очима макроекономіста або де в світі краще жити - від Олесі Верченко.

Що роблять наші сусіди для того, щоб ми працювали саме у них? Або коли поляки приїдуть на заробітки в Україну - від Сергія Кіяшка, Ph.D., професора KSE.

Чи справді інфляція робить нас біднішими, і як зробити долар по вісім, розповідає Олеся Верченко.

Чи потрібен вашій компанії проєктний менеджмент? Як перейти від гасіння "пожежі" до впорядкованої і систематизованої роботи? У матеріалі Сергія Гвоздьова, к. е. н., МВА, професора, викладача програм департаменту бізнес-освіти KSE.

Як писати про економіку без помилок, в чому сенс основних макроекономічних показників і, як українські політики маніпулюють статистикою? Онлайн-курс від Centre for Excellence in Economic Journalism at Kyiv School of Economics.

Фактчек вкрай важливий у період глобальної кризи. Як відрізняти правду від брехні - в курсі від VoxCheck і EdEra.

Пояснення про все на світі у відео від VoxUkraine.

Тексти

Чому боротьба з корупцією в Україні триває так повільно? Чому церкви платять менше податків і на що впливає конкуренція церков за парафіян? Як пов'язані форма правління і виборча система і чи впливають вони на економіку? Про це – у спецпроєкті KSE "Економіка на пальцях".

Чому держгарантії для Укравтодору - це погано? Що там з держборгом? Скільки буде коштувати бюджету "президентська" доплата пенсіонерам? Про це - в телеграм-каналі Центру аналізу суспільних фінансів і публічного управління при KSE.

Актуальна і перевірена інформація про коронавірус - у спецпроєкті від VoxUkraine.

Добірка книг-бестселерів від провідних економістів світу від Vox Ukraine.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Крім того, до 23 березня безкоштовно доступні також курси з психології від сайту Family tree

Читайте також: У Каліфорнії коронавірусом можуть заразитися 25 мільйонів осіб – губернатор

Курей Людмили Петрановської "Точка кипіння" - для тих, хто у важкій ситуації хоче бути з партнером не по різні сторони барикад, а за столом переговорів.

Курс про тривожність "Під диваном нікого 2.0" від сімейного психотерапевта Марини Травкової.

Відкритий діалог з Людмилою Петрановськоюпро те, чому іноді так складно пережити без сварок час довгих свят, період карантинів, навіть якщо ви один одного любите.