UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ нейтралізувала 3,5 тисячі кібератак цього року

У Службі також зазначили, що контрнаступ України на кіберфронті розпочався 24 лютого.

Служба безпеки України виявила та нейтралізувала 3,5 тисячі кібератак цього року. Про це заявив начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

За його словами, якби кібератаки були успішними, в Україні перестали працювати світлофори, був би відсутній зв'язок, були б втрачені державні секрети та наукові розробки. Крім того, хакери були націлені на крадіжку персональних даних.

Читайте також: Американські аеропорти зазнали кібератаки з боку російських хакерів

«Але всі системи працюють у штатному режимі, а наше суспільство єдине у прагненні до перемоги», - зазначив Вітюк. Він також зазначив, що у боротьбі спецслужбі допомагають звичайні українці та волонтери із IT-сфери.

«Контрнаступ України у кіберсфері почався 24 лютого. Ще напередодні наш Департамент відбив потужні кібератаки, які росія почала перед вторгненням, щоб досягнути «бліцкригу» у всіх сферах. Вранці ми з ними впоралися, а вже ввечері завдали удару у відповідь. Це змусило противника зосередитись на захисті і зрозуміти, що час безкарності минув назавжди. Наш контрнаступ триває повним ходом і досі», – заявив Вітюк.

Нагадаємо, раніше українська IT-армія зламала сайт Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) та розмістила на ньому «вітання» для президента Росії Владіміра Путіна, який 7 жовтня відзначав день народження.