UA / RU
Підтримати ZN.ua

Samsung навчила робота наливати вино і наповнювати посудомийку

Робот створений для того, щоб бути «додатковою парою рук».  

Компанія Samsung на виставці CES представила робота Bot Handy, здатного розпізнавати об'єкти, завдяки камері і штучному інтелекту. Як повідомляє The Verge, робот здатний завантажувати посудомийку, збирати білизну, накривати  на стіл, наливати вино і навіть приносити келих користувачеві.

У компанії стверджують, що створили його як «додаткову пару рук» в будь-якій частині дому, де це може знадобитися. Але, як зазначає видання, поки незрозуміло, коли робот стане реальним товаром, який можна купити.

Поки Samsung не назвала вікно його випуску і вартість. Компанія і раніше використовувала CES для того, щоб показати футуристичних роботів, які були швидше концептом, ніж справжніми продуктами. На даний момент робот знаходиться «в розробці».

Bot Handy - високий, тонкий чорно-білий робот з двома цифровими очима, які змінюють вираження в міру того, як він рухається. У нього одна рука, яка може обертатися, по суті, в трьох точках: плечах, лікті і кисті. На верхній частині тулуба і руці робота розташовуються камери, які допомагають йому розпізнавати предмети. Робот переміщається за допомогою рухомої основі, завдяки якій він може обертатися з боку в бік і підніматися вище, щоб дістати до предметів, які знаходяться вище.

Компанія також показала нову версію Bot Care - «асистента і помічника», який вперше був представлений в 2019 році. Він повинен стати чимось на зразок особистого асистента, який нагадує користувачеві зробити перерву від роботи або про заплановані зустрічі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Роботів-собак запропонували використовувати для вивчення Марса

У жовтні вчені з Брістольського університету провели випробування чотириногого робота Spot, розробленого компанією Boston Dynamics, в Чорнобильській зоні відчуження.