UA / RU
Підтримати ZN.ua

Samsung готується випустити "розумні" окуляри Galaxy Glass

Передбачається, що новий годжет за функціональністю буде близький до Galaxy Gear. Апарат розробляється для роботи в зв'язці зі смартфоном і вміє відображати сповіщення на напівпрозорих або прозорих лінзах.

На тлі спаду попиту на традиційні комп'ютерні пристрої, компанія Samsung збирається цього року презентувати свій продукт, який буде конкурувати з Google Glass. З уповільненням зростання ринку смартфонів і планшетів електроніка, яку можна "носити" на собі, готова стати новим великим сектором.

Згідно з заявами багатьох компаній і оцінками аналітиків, цього року буде випущено чимало нових продуктів. Наручний годинник і розумні окуляри - два напрямки, яким приділяють найбільш пильну увагу виробники смартфонів і планшетів.

"Причина проста. Ринковий потенціал розумних окулярів величезний. Їх будуть використовувати у вантажному та легковому транспорті, вони вплинуть на супутні індустрії", - сказав анонімно в бесіді з журналістами представник Samsung.

Інформатор з корейського ланцюжка постачань Google повідомив The Korea Times, що комерційна версія Google Glass буде доступною кінцевим споживачам у другій половині року - Google перебуває на останніх стадіях розробки перед запуском, отримуючи відгуки від двох тисяч бета-тестерів. Той же чоловік зазначив: "Буде цікаво побачити, які компанії стануть найбільш впливовими у битві за ринок розумних окулярів. Виробники зазвичай прагнуть використовувати перевагу першопрохідців на подібних нових і прибуткових ринках".

The Korea Times з посиланням на інформаторів у Samsung повідомляє, що компанія не просто розробляє власні окуляри, названі попередньо Galaxy Glass, але і має намір анонсувати їх вже цього року. Як найбільш ранній термін називають вересневу виставку IFA 2014 у Берліні. Samsung вже оформила у Кореї відповідні патенти.

Про продукт поки відомо не так вже багато. Передбачається, що він буде близьким до Galaxy Gear щодо функціональності. Апарат розробляють для роботи зі смартфоном , він вміє відображати сповіщення на напівпрозорих або прозорих лінзах, дозволить здійснювати голосові дзвінки і слухати музику. Постачальником дисплеїв для Galaxy Glass стане підрозділ Samsung Display. !zn

Читайте також:

Google показала, як будуть виглядати "розумні" окуляри другого покоління

Китайський інтернет-гігант розробляє аналог окулярів-комп'ютера Google Glass