UA / RU
Підтримати ZN.ua

Публікація на Facebook допомогла врятувати рідкісного кролика

Його спіймав місцевий фермер, який намагався продати звіра в інтернеті. 

В Індонезії врятували рідкісного суматранського смугастого кролика, повідомляє Fauna-Flora. Виявилося, що маленького звіра зловив і сфотографував місцевий фермер, який потім опублікував оголошення про продаж тварини в Facebook.

Після публікації, організація Fauna & Flora International (FFI) і керівництво національного парку Керінчі-Себлат швидко знайшли людину, яка зловила рідкісного суматранського смугастого кролика.

У природі дослідники дуже рідко бачать наживо цю тварину. В основному його можна детально розглянути лише на музейних зразках початку XX століття.

В Індонезії на острові Суматра, в Національному парку Керінчі-Себлат мешкає безліч різноманітних і рідкісних видів тварин. Це і великі слони, тигри, птахи-носороги, так і суматранські смугасті кролики.

Читайте також: Вчені зняли на відео рідкісного прозорого глибоководного восьминога

Вчений Дебора Мартір з FFI - одна з небагатьох, кому пощастило побачити своїми очима рідкісного кролика в дикій природі. Вона вважає, що цей невловний вид дуже важливо зберегти, адже він любить жити в мохових пагорбах і передгірних лісах.

А єдині екземпляри з Суматри відносяться до голландського колоніального періоду і знаходяться в Нідерландах, а не в Індонезії.

Кролика зловив фермер, який побачив його на околиці національного парку, прямо біля річки, яка вийшла з берегів. У тварини була невелика травма боку, але вона не смертельна. Тому, коли співробітники заповідника забрали у чоловіка кролика, то відразу ж випустили його на території парку Керінчі-Себлат.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Втрата звичного середовища проживання кролика несе найсерйознішу загрозу виживанню всього виду. І швидше за все, Національний парк Керінчі-Себлат, є одним з останніх збережених місць для життя суматранських кроликів.

Нагадаємо, що жука віком 49 мільйонів років назвали на честь натураліста Девіда Аттенборо. Останки вимерлого жука епохи еоцену зберігаються в Денверському музеї природи й науки США.