UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розробники оголосили фінальну дату виходу S.T.A.L.K.E.R. 2

Уже можна оформити попереднє замовлення. В акаунті серії пояснили причини перенесення релізу.

Українська компанія-розробник комп'ютерних ігор GSC Game World оголосила нову, фінальну дату релізу S.T.A.L.K.E.R. 2. Вихід гри перенесли на вересень цього року, йдеться в описі до нового ролику, опублікованому на YouTube-каналі студії.

“Нова дата виходу S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля. Гра вийде 5 вересня 2024 року і доступна для попереднього замовлення!” — повідомили в компанії.

Відео вказує на те, що з цієї дати грати в нову частину серії можна буде на PC та консолі Xbox Series X/S.

Читайте також: Вимагали повернути російську локалізацію: хакери злили у мережу 16 Гб даних S.T.A.L.K.E.R. 2

У соцмережі X в офіційному акаунті серії пояснили, що гра ще потребує певного доопрацювання з технічної точки зору. У 2024 році досі фіксуються моменти недосконалості, які планують виправити в S.T.A.L.K.E.R. 2, щоб виправдати очікування гравців щодо якості. Недоліки вдалося виявити, зокрема, завдяки людям, які тестували гру.

“Оцінивши масштаби робіт із полішингу і розуміючи, що не можемо випробовувати ваше терпіння занадто сильно, ми були націлені випустити гру в 1 кварталі 2024 року і працювали над тим, щоб вкластися у встановлені терміни … Немає жодного способу зробити чергову затримку менш гнітючою, тож ми вирішили чітко пояснити наші причини відкласти гру заради чергової хвилі доопрацювань”, — зазначили в повідомленні.

Розробники пообіцяли ще “дуже багато” інформації щодо “S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля” протягом 2024 року.

Раніше студія GSC Game World опублікувала щоденник створення гри S.T.A.L.K.E.R. 2, у якому розповіла про війну в Україні. Реліз гри тоді планували здійснити в 2023 році. Розробку призупиняли після масштабного вторгнення Росії в Україну.