UA / RU
Підтримати ZN.ua

Роскомнадзор заборонив компанії Google рекламувати себе в Росії

Рішення ухвалено «за порушення російського законодавства».

Роскомнадзор заборонив заявив про введення «запобіжних заходів економічного та інформуючого характеру» щодо компанії Google. Так, тепер компанія не може рекламувати свої послуги у Росії, повідомляється на сайті регулятора країни-агресора.

Крім того, пошукові системи мають «інформувати користувачів» про те, що Google порушує російське законодавство.

Читайте також: Google зацифрує руйнування в українських містах: перші результати з'являться наступного тижня

Роскомнадзор також вважає, що YouTube, який належить Google, «став одним із ключових майданчиків, які розповсюджують фейки про хід спеціальної військової операції на території України (так у Росії називають війну, яку розв'язав і веде в нашій країні Владімір Путін – ред.), які дискредитують. Збройні сили Російської Федерації». У відомстві країни-агресора також зазначили, що YouTube не видаляє ролики, поширені «Правим сектором» та «Азовом».

Роскомнадзор, який виступив за блокування незалежних ЗМІ в Росії, також звинувачує YouTube у «дискримінації контенту російських ЗМІ, громадських та спортивних організацій та діячів». Не подобаються відомству країни-агресора блокування пропагандистських каналів RT, Sputnik та інших.

Раніше Google видалив з пошукової видачі сайт Міністерства оборони Росії. Сайт не знаходить навіть якщо вбити у пошуку «Міністерство оборони РФ офіційний сайт».