UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський хакер визнав провину в змові з метою злому комп'ютерної мережі Tesla

За тюремним терміном піде депортація.

Російський громадянин Єгор Крючков зізнався в змові з метою впровадження шкідливої програми в комп'ютерну мережу компанії Tesla, повідомляється на сайті Мін'юсту США.

"Громадянин Росії визнав себе винним у змові з метою поїздки в США для залучення співробітника компанії Tesla в схему розгортання шкідливого ПО в комп'ютерну мережу компанії", - повідомляє прес-служба федерального суду.

Відзначається, що Крючков визнав себе винним за одним пунктом звинувачення в змові з метою умисного нанесення шкоди захисту комп'ютера. Вирок йому оголосять 10 травня 2021 року.

Відомо, що Крючков знаходився в Сполучених Штатах за туристичною візою, коли намагався завербувати співробітника компанії Tesla, щоб той встановив програмне забезпечення, що дозволяє зламати комп'ютерну мережу. Його заарештували 22 серпня в аеропорту Лос-Анджелеса при спробі покинути країну.

Тепер хакеру загрожує до п'яти років тюремного ув'язнення і штраф в розмірі $250 тисяч.

Читайте також: Хакери отримали доступ до 150 тисяч камер спостереження, встановлених на заводах Tesla, в тюрмах і лікарнях

Раніше більше 20 тисяч американських організацій стали жертвами хакерської атаки, в якій Microsoft звинуватила "актора, підтримуваного китайським урядом".