UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські вчені розповіли про терміни життя коронавірусу у воді

Кип'ятіння і хлорування води допомагає знезаразити вірус.

Російський державний науковий центр вірусології та біотехнології «Вектор» провів дослідження з визначення життєздатності вірусу SARS-CoV-2 у зразках води. Як повідомляє Роспотребнадзор, виявилося, що вона залежить від температури і складу води.

"Було показано, що в дехлорованій воді і в морській воді вірус не розмножується, але може зберігатися. При цьому час інактивації нового коронавірусу безпосередньо залежить від температури води. У воді кімнатної температури 90% віріонів коронавірусу гинули протягом 24 годин, і 99,9% – протягом 72 годин", - йдеться в повідомленні.

Відзначається також, що кип'ятіння води допомагає знезаразити вірус і призводить до його повного знищення, а в хлорованій воді він повністю втрачає свою життєздатність.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Коронавірус в Туреччині: можливе введення радикальних заходів

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Ухань був зафіксований 12 грудня. Вчені повідомили, що джерело захворювання знаходився на місцевому ринку морепродуктів. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію.