UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рівень метаболізму залишається стабільним у віці 20-60 років – вчені

Те, чому люди гладшають з віком, не можна пояснити уповільнення метаболізму.

Вчені зі Школи медицини і громадського здоров'я Університету Вісконсін-Медісона і Лікарні пам'яті Вільяма Міддлтона заявили про те, що метаболізм людини залишається стабільним у віці 20-60 років і лише потім починає уповільнюватися. Таким чином, пояснити те, чому люди гладшають у середньому віці, уповільненням метаболізму не можна, повідомляє ВВС.

В ході дослідження вчені вивчили дані 6400 осіб у віці від восьми днів до 95 років, які жили в 29 країнах. Результати аналізу показали, що у віці 20-60 років рівень метаболізму залишається «твердим, як скеля». При цьому, піку він досягає у віці одного року.

Метаболізм або обмін речовин - це хімічні процеси, які відбуваються в живому організмі і необхідні для підтримки життя. Чим більше тіло, тим більше енергії йому необхідно. Тому вчені скорегували своє дослідження з поправкою на розміри тіла, щоб порівняти метаболізм людей «по кілограмам».

У результаті їм вдалося виявити чотири фази метаболізму:

Від народження до одного року - рівень метаболізму змінюється від такого ж, як у матері, до на 50% вищого, ніж у дорослих.

До 20 років - плавне зменшення рівня метаболізму без різких стрибків.

Від 20 до 60 років - рівень метаболізму не змінюється.

Після 60 років - рівень метаболізму зменшується щорічно, до 90 років він стає на 26% нижчим, ніж в середньому віці.

Дослідники підкреслюють, що високий рівень метаболізму в дитинстві вказує на те, наскільки важливі перші роки життя і на те, що дитяче недоїдання може призвести до серйозних проблем в майбутньому.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: У США дозволили використання уколів від ожиріння

Раніше фахівці платформи з пошуку роботи DirectlyApply візуалізували те, як буде виглядати людина, яка працює віддалено, через 25 років. Вчені розглянули вплив на тіло людини сидячого способу життя, роботи за монітором і зниження кількості соціальних зв'язків.