UA / RU
Підтримати ZN.ua

Регулятори ЄС схвалили угоду Microsoft та Activision Blizzard

Компанія хоче купити студію за 68,7 мільярда доларів.

Регулятори Європейського Союзу схвалили угоду щодо купівлі студії Activision Blizzard компанією Microsoft, вартість якої оцінюється в 68,7 мільярда доларів, повідомляє The Verge.

Як зазначає видання, це сталося лише кілька тижнів після того, як регулятор Великої Британії цю угоду заблокував. Європейська комісія дійшла висновку, що угода може бути укладена завдяки зобов'язанням Microsoft, пов'язаним з хмарними іграми.

Читайте також: Вимагали повернути російську локалізацію: хакери злили у мережу 16 Гб даних S.T.A.L.K.E.R. 2

ЄС встановив, що в Microsoft «не буде стимулу відмовлятися від поширення ігор Activision для Sony» і що «навіть якщо Microsoft дійсно вирішить відкликати ігри Activision з PlayStation, це не завдасть істотних збитків конкуренції на ринку консолей».

Водночас регулятори ЄС, як і британські, дійшли висновку, що угода може завдати шкоди конкуренції у сфері розповсюдження ігор через хмарні сервіси. Тому угоду дозволили за умови виконання 10-річної ліцензійної угоди, яку Microsoft запропонувала своїм конкурентам.

Нагадаємо, Управління з питань конкуренції та ринків Великої Британії (CMA) заблокувало угоду Microsoft про купівлю американської компанії-виробника відеоігор Activision Blizzard. Там вирішили, що угода знизить конкуренцію на ринку хмарних ігор і зменшить вибір для геймерів.